L’ocupació hotelera durant l'estiu al Baix Llobregat se situa per sobre del 75% de mitjana, la més elevada en els últims 5 anys

Share:

El Baix Llobregat segueix acumulant bones dades relatives a l’ocupació turística dels seus hotels i apartaments. Segons les dades de l'Enquesta d'Ocupació Hotelera del Baix Llobregat, l'ocupació durant l'estiu passat s’ha situat per sobre del 75% de mitjana. La mitjana d’ocupació turística registrada durant aquest estiu ha estat la més elevada dels darrers 5 anys. Durant el mes de juliol l’ocupació ha rondat el 80%, dades que reflecteixen el manteniment d’una constant positiva per a l'àmbit econòmic.

A partir de l’informe que avui ha presentat l’Observatori Comarcal, totes les zones de la comarca, Nord, Centre i Delta, han experimentat un augment pel que fa al promig d’ocupació estival respecte al 2012. Les zones Nord i Centre són les que més creixen en ocupació durant aquest període. Encara que en nombres absoluts les places hoteleres de la comarca es concentren en les zones Centre i Delta, en aquestes zones i durant l’estiu hi ha hagut una ocupació prop del 80%.

Davant d’aquestes dades, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, destaca una tendència: la comarca del Baix Llobregat a banda del turisme de negocis, en creixement continuat durant la resta de l’any, es complementa amb el turisme d’oci, especialment en època estival. Sembla clar que la proximitat a la ciutat de Barcelona i la diversitat de la comarca la fa molt atractiva per a turistes que busquin oci i preus competitius. Segons el Consorci de Turisme aquest creixement progressiu que s’està donant els darrers anys reafirmen que el sector turístic continua sent una aposta estratègica per a la comarca.

Finalment, i pel que fa al perfil del turista que pernocta a la comarca, cal destacar que aquest es divideix al cinquanta per cent entre espanyols i estrangers, tot i que la tendència en els darrers anys ha estat l’augment de les pernoctacions per part del turista estranger. D’aquests últims una mica més del 20% són de nacionalitat francesa, gairebé el 13% procedents de Rússia, nacionalitat que ha experimentat un creixement molt important en els darrers anys passant del 2,4% al 2008 al 12,9% de l’actualitat, seguits per alemanys i anglesos amb una mica més del 8% respectivament.

Fitxers adjunts