Els Set Balcons de Montserrat són set miradors naturals i panoràmics de la muntanya màgica que la contemplen des d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires.

Aquests miradors són la proposta perfecta per gaudir de la natura i de les activitats que aquesta zona nord del Baix Llobregat ofereix, com ara el senderisme, el ciclisme o el turisme familiar. Alhora, permeten gaudir d’una gastronomia amb productes autòctons, visites a cellers i caves, un patrimoni que mostra el passat i la història del territori, com ara la Colònia Sedó a Esparreguera o el pont del Diable a Martorell, i esdeveniments únics, com les representacions de les Passions durant la primavera.

Descobreix totes les propostes de la Zona Nord del Baix Llobregat aquí.

Autor fotografies: O. Rodbag.

logo

 

Image

Balcó d'Abrera

El balcó d’Abrera a més d'oferir una vista impressionant a Montserrat, forma part del conjunt del recinte del Castell de Voltrera, unes restes arqueològiques catalogades com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

El Castell de Voltrera, situat a la plaça homònima, es basteix damunt d’un turó (218 m.) situat al marge esquerre del riu Llobregat. En època medieval disposava d’una posició estratègica: dominava el camí que vorejava el riu i tenia comunicació visual directa amb el castell d’Esparreguera i la fortalesa dels Castellvell de Rosanes.

Consulteu els horaris de visita guiada i portes obertes aquí.

Complementa aquesta sortida amb una visita a l’Església de Sant Pere d'Abrera, un tast de vins al celler de Can Morral del Molí, una passejada pel Torrent Gran o pel jaciment de les trinxeres de la Guerra Civil Espanyola del bosc de Sant Miquel.

Logo Abrera
Image

Balcons de Castellví de Rosanes

En aquest municipi, hi trobem un balcó ubicat al nucli antic (a la part baixa de l’avinguda Mare de Déu de Montserrat) i un altre al bosc municipal al qual s’accedeix des de la plaça del Roure. En aquest cas, les dues infraestructures tenen forma de voladís, ja que sobresurten del terreny. Des del primer, es pot contemplar tant la muntanya de Montserrat com altres punts de la serralada Prelitoral i de la serra del Cadí, al fons de la vall del Llobregat. I des del segon, es pot gaudir d’una espectacular vista de Montserrat.

Amb la visita a Castellví de Rosanes, també es pot gaudir de la natura a través de la ruta circular entre els dos balcons o enllaçant amb un dels trams de l’Eix de Ponent. Al municipi també es pot visitar el Celler i Museu del Vi Ramon Canals.

Ruta entre els balcons a Wikiloc

Logo Castellví de Rosanes
Image

Balcó de Collbató

A Collbató, el balcó que s'ubica als peus de la muntanya, a Carrer la Salut, permet gairebé tocar la muntanya. En aquest espai, a més, hi destaca l'espectacular maqueta de la muntanya amb relleu i un banc en forma de tecla d’orgue, que homenatja la coneguda fabricació d’orgues del municipi, que n'elabora a escala mundial.

Des del mirador surt una ruta circular que porta fins al Turó del Castell i que passa pel Forn de Calç i al nucli medieval. Durant la ruta, es poden descobrir els animalons (reproduccions a escala real) que s’amaguen en aquest camí. Una sorpresa que encantarà els més petits!

Collbató també es conegut per les impressionants coves de Salnitre, les Coves de Montserrat i el seu nucli medieval, que es pot visitar en visita guiada o per lliure.

Logo Collbató

 

Image

Balcó d'Esparreguera

Ubicat al barri del Mas d’en Gall, al carrer de Can Fosalba, aquest banc gegant ofereix una vista panoràmica sobre el massís de Montserrat. Aquesta zona s’integra a les rutes naturals d’Esparreguera, a l’Eix de Ponent i el GR 6.1 de la xarxa de senders del Baix Llobregat.

A Esparreguera es pot descobrir també el nucli antic i el segon campanar més alt de Catalunya, amb 63 metres d’alçària. S’hi pot visitar el Museu de la Colònia Sedó, una de les més importants colònies industrials tèxtils de Catalunya, que conserva una espectacular turbina hidràulica original.

El municipi també és conegut per la seva tradició ceramista, que es pot descobrir amb una visita al taller Ceràmiques Sedó, i per la representació de La Passió d’Esparreguera.

Logo Esparreguera

 

Image

Balcó de Martorell 

A l’extrem nord de la serra de les Torretes hi trobem la Torre Griminella, que controla el pont del Diable i el pas del Congost del Llobregat. El balcó és una passera longitudinal que finalitza en un mirador al vessant nord.

Aquesta torre, juntament amb la Torreta del Clos, van tenir un paper destacat durant la guerra dels Segadors, la guerra del Francès i la Guerra Civil per la seva ubicació estratègica.

A Martorell, la visita es pot completar amb un recorregut per la vila des de l’Enrajolada, Casa Museu Santacana, fins al pont del Diable, i descobrir-hi les façanes esgrafiades del recorregut, el Muxart - Espai d’Art i Creació Contemporanis, i també el Museu Municipal Vicenç Ros. En aquesta època, els visitants també poden gaudir de la Fira de Primavera de Martorell.

Logo Martorell

 

Image

Balcó d'Olesa de Montserrat

Des de la Creu de Beca s’inicia un itinerari panoràmic interpretatiu que arriba fins al Coll de les Espases, un magnífic mirador de la muntanya de Montserrat, on se situa el “Balcó d’Olesa de Montserrat”.

Integrat en el paisatge, permet estar en contacte amb la natura i tornar a través d'un recorregut circular que porta de nou al punt de partida. També des del mirador, es pot optar per una ruta més llarga i arribar fins el Puig Cendrós o a l'ermita de Sant Salvador de les Espases.

A Olesa, es pot gaudir d’un passeig pel nucli històric, que amb visita guiada, permet pujar al mirador del a Torre del Rellotge, amb una vista de 360º de l’entorn.

La visita es pot complementar amb la “La Passió d’Olesa de Montserrat” que se celebra al teatre del mateix nom, del 12 de març a l’1 de maig.


Ruta al Coll de les Espases amb Wikiloc

Logo Olesa de Montserrat

 

Image

Balcó de Sant Esteve Sesrovires

Al parc d’A Migdia de Ca n’Amat, situat al carrer Llobregat, s’hi han instal·lat dues cadires gegants de 3 metres d’alçada, una orientada a Montserrat i l’altre que ofereix una panoràmica del poble, productor de vi i cava (DO Penedès i DO Cava).

Sant Esteve Sesrovires us ofereix un interessant recorregut pels edificis més emblemàtics del municipi, com ara l'església parroquial o Can Julià, antiga masia avui dedicada a l'activitat artística.

També destaca per la producció de vins i caves, moltes d'elles visitables, com la Bodega Ca n'Estella o Can Casals. Les activitats esportives (com la pràctica del golf) i de lleure, són d'altres de les opcions que ofereix el municipi.

Logo Sant Esteve Sesrovires

 

Amb el suport de: