Fondo de Can Llong

Partager:

La part baixa d'aquest torrent, abans d'unir-se a la riera de Canyars (500 m més avall), és força feréstec, sobretot un cop travessada la carretera de la Sentiu.

Aquí la humitat afavoreix el creixement d'un alzinar ufanós i sovint recobert d'arítjol. Enfiladissa amb fulles en forma de llança i espines a la tija. Els seus fruits són baies vermelles molt atractives però altament tòxiques: produint vòmits, diarrea i una disminució elevada dels glòbuls vermells en la sang.

Aquesta humitat fa també que apareguin bonics roures. Els talussos que fa el torrent i la seva natura llimosa, els fa molt adients a que els toixons hi facin caus. No seria estrany que, passejant al vespre, en sorprenguéssiu algun. Aquests mamífers són nocturns i surten a menjar tot el que troben.

Descobrireu la seva presència pels caus als marges del torrent, o per les seves latrines (petis forats a terra on hi fan els excrements) o bé per les seves petjades amb els dits llargs i clarament diferenciades les falanges fins a l'ungla.

Adresse

Torrent de les Comes
08850 Gavà Barcelona
Espagne

Ville
Gavà